Jump to content

Illustreret Videnskab relancerer hjemmeside for at forfølge digital vækststrategi

Hjemmesiden for Illustreret Videnskab har haft voldsomt vokseværk det seneste halve år, hvor trafikken er blevet mere end fordoblet på tværs af de fem udgivelseslande: Danmark, Sverige, Norge, Finland og Holland.

Væksten gælder både besøg og sidevisninger, og nu relancerer mediet den digitale oplevelse for at forfølge endnu større digital vækst for både annoncesalg og digitale abonnementer.

“Vi har haft fart på, og det er tilfredsstillende at opleve udviklingen. Men Illustreret Videnskab har et endnu større digitalt potentiale, som vi glæder os til at forløse. Vi har et ønske om en emnemæssigt langt bredere dækning, og vores nye site gør os bedre i stand til at indfri dette”

chefredaktør på Illustreret Videnskab Jonas Kuld Rathje

Videnskaben har indtaget mange bærende dagsordner som eksempelvis den nye rumalder, pandemi og vaccine, krigen i Ukraine og den grønne omstilling. 

Det nye site for Illustreret Videnskab understøtter målene om mere aktualitet og flere nyheder på siden, samtidig med dedikerede temasider, til de vigtigste emner med plads til fordybelse.

Den digitale betalingsmodel omlægges til freemium-modellen med en styret opdeling af gratis og betalt indhold.

Den kraftige vækst den sidste halvdel af 2022 har givet mediehuset blod på tanden, og trafikbudgettet for 2023 har allerede måttet opjusteres flere gange.

Illustreret Videnskab vil nu genindtræde i de officielle trafikmålinger hos Gemius.

“Vi er gået forbi nogle af vores konkurrenter i markedet, og det har vi brug for at synliggøre”

Elisabeth Halmø, Executive Vice President & Chief Content Officer i Bonnier Publications