Jump to content

BMW-kampagne udnytter trend: Skaber unikt brand univers

Et nyt format af native advertising gassede op under købelysten for BMW.

Lyden af motoren, der gasser op. Køreglæden på en varm sommerdag. Følelsen af frihed – og af at bilferie i Danmark kan være en luksus. Det var det billede, BMW gerne ville skabe for at øge brand awareness og skille sig ud i high-end-markedet.

Det blev gjort ved at tappe ind i trenden omkring staycation og give inspiration til en luksus udgave af et roadtrip. Inspiration, der gav målgruppen mere lyst til at købe BMW.

Native advertising vendt på hovedet

BMW ønskede noget helt særligt. Noget andet og mere end klassiske annoncer. Det skulle være high-end for at matche BMW’s brand og målgruppen af bilkøbere. Derfor var en indholdsbåret kampagne i BO BEDRE et oplagt match.

Resultatet var en innovativ udgave af magasinet BO BEDRE, som berigede læseroplevelsen med en særlig finte:

Ved første øjekast fik læserne det klassiske BO BEDRE med den klassiske forside i hånden. Men bagerst var der ikke en bagside som normalt. Der var i stedet endnu forside.

Billede af en del af kampagnen i BO BEDRE.

Den alternative forside indbød til en særlige sektion. Du kan også kalde det en miniudgave af magasinet. Nemlig et tema på hele 28 sider dedikeret til BMW’s kampagne. Det var, som sad du med et helt nyt magasin – i ægte BO BEDRE-stil.

Native advertising vendt på hovedet. Bogstaveligt talt.

Tapper ind i relevant trend

Staycation var en højaktuel trend, da kampagnen foregik midt i corona-perioden i sommeren 2021, hvor udlandsrejser var udfordrende.

For kan du finde en bedre erstatning til ferie under sydens sol end at komme rundt i skønne sommer-Danmark med en lækker BMW?

I temadelen fik læsere derfor tips til sommerens oplevelser. Ideer til roadtrippen. Og kendte danskere, såsom iværksætteren Emil Thorup og tv-værten Michele Bellaiche, gav deres bud på den ultimative staycation.

Billede af Michele Bellaiche som en del af kampagnen.

Det hele med budskabet om, hvor fed en tur du kunne få, hvis du sad i en BMW.

Temaet blev også delt på BO BEDREs hjemmeside, nyhedsbrev og sociale medier.

Gasser op for købelysten

Resultaterne for den originale løsning var da heller ikke til at tage fejl af.

En stikprøveundersøgelse blandt BO BEDREs læsere viste, at 91% havde lagt mærke til temasektionen i magasinet. 57 % mente, at kampagnen fik dem til at synes bedre om BMW.

Men vigtigst af alt: for 21 % havde staycation-temaet i BO BEDRE øget deres købelyst i forhold til BMW. Et af hovedmålene for kampagnen.

Så til alle jer der nu er på vej ud på ferie i BMW, god tur!

KONTAKT

Vil du høre mere om vores kreative annoncemuligheder?

Kontakt os gerne for hjælp eller inspiration til, hvordan du får mest udbytte for dine annoncekroner.

Frederik Ohl

Salgsdirektør