Stærkt resultat og store investeringer i Bonnier Publications

Bonnier Publications, der er Nordens største magasinudgiver, fik i 2018 et overskud (EBITA) på 88 millioner kroner ud af en omsætning på 955 millioner kroner. Det giver en overskudsgrad på over 9 pct. I 2017 udgjorde indtægterne 1.009 millioner, og resultatet var 125 millioner.

– Vi er tilfredse med resultatet, fordi overskudsgraden er blandt de bedste i branchen, og fordi det rummer tre store investeringer, som styrker Bonnier Publications i fremtiden. Vi har været meget bevidste om, at det var det rigtige at gøre, siger adm. direktør Jesper Buchvald.

De tre investeringer er lanceringen af et nyt digital univers for det største brand Illustreret Videnskab, en ny, sammenhængende og omfattende datastruktur og en omlægning af de norske aktiviteter.

– Med Illustreret Videnskabs nye betalingssite og app har vi fået oversat succesformlen bag magasinet til en moderne måde at formidle viden på. Det har krævet en stor indsats af et tværorganisatorisk team, som blev frigjort til at udvikle det nye produkt og har arbejdet med det i det meste af 2018. Resultatet er godt, og de første data viser, at kunderne sætter pris på det, siger Jesper Buchvald.

Alle Illustreret Videnskabs abonnenter har adgang til de lukkede dele af sitet, og i løbet af foråret 2019 åbner Bonnier Publications op for rene digitale abonnementer.

Abonnementssalg er langt den vigtigste indtægtskilde for Bonnier Publications, og det har været drivkraften bag at investere massivt i et nyt data setup, der samler alle kunde- og indholdsdata.

– I den nye løsning kan vi lave meget bedre analyser end før, så vi får en mere præcis indsigt i kundernes behov og adfærd. Dermed kan vi give dem mere relevante tilbud og mere engagerende indhold. Berigede data i kombination med moderne analyseredskaber er et kraftfuldt værktøj til at skabe forandringer med kunden i centrum, kommenterer Jesper Buchvald.

I efteråret meldte Bonnier Publications ud, at den norske virksomhed skulle integreres mere i den danske. Det betød, at 52 medarbejdere blev opsagt og selskabet nedlagt.

– Det har været en svær proces og også en svær beslutning, men den er rigtig. Det er en dyr omlægning, men vi står nu med meget lavere omkostninger i den norske virksomhed, så lønsomheden er forbedret med et tocifret millionbeløb hvert år fra nu af, siger Jesper Buchvald.

I den nye struktur laves de norske titler, der hidtil har været lokalt forankrede, i et cross border-setup med Danmark, og der er indgået B2B-aftaler med redaktører og annoncesalgsorganisationer.

Regnskabet er endvidere påvirket af store ændringer i valutakurserne. Sverige er Bonnier Publications største marked, og den svenske krone har tabt værdi i forhold til den danske i løbet af 2018.

Bonnier Publications har hovedsæde i København og indgår i den svenske Bonnier koncern. Bonnier Publications har aktiviteter i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Holland og Belgien. Koncernen står bag kendte titler som Illustreret Videnskab, Bo Bedre, Historie, Gør Det Selv, I Form, Costume og Komputer for alle.

Yderligere oplysninger:

Jesper Buchvald, tlf. 24 69 82 20

 

I MDKK 2017 2018
Omsætning 1.009 955
EBITA 125 88
EBITA-margin 12,4 % 9,2 %

Bonnier Publications står bag en spændende portefølje af mediebrands. Hvert af vores brands repræsenterer passion og værdier, som deles af forbrugere i mange lande, og det er grundlaget for den tætte relation, der dyrkes gennem de forskellige medier.